VERGEET MEURSAULT EN MONTRACHET. HET IS TIJD VOOR MÂCONNAIS!

Ontdek de verfijning van de Mâconnais, vergeet Meursault en Montrachet. Met diverse blootstellingen en een rijke verscheidenheid aan minerale bodemtypen, onderscheidt de Mâconnais zich van de Côte d’Or. Haar glooiende landschap, met wijngaarden op steile heuvels omgeven door bossen en kliffen, waaronder de indrukwekkende kalkstenen rotsen van Vergisson en Solutré, creëert een adembenemend decor voor de beroemde wijnen van de streek: Pouilly Fuissé en Saint Véran.

De diversiteit van het terrein, met wijngaarden die oplopen tot meer dan 400 meter hoogte en een scala aan aspecten, maakt de Mâconnais niet alleen de bron van uiteenlopende wijnstijlen, maar ook een toevluchtsoord voor het geval het Bourgondische klimaat te warm wordt.

In het bijzonder heeft de Mâconnais geleden onder de genadeloze vorst van april 2021, waarbij sommige wijnboeren nauwelijks in staat waren om in dat jaar te produceren. Ondanks deze uitdagingen heeft de combinatie van de sterke noordenwind en de hitte in augustus de zuurgraad en smaken geconcentreerder gemaakt. De wijnen voelen slanker en minder vettig aan, met behoud van een prachtige rijpheid. Opvallend lijken ze momenteel meer op hun noorderburen uit de Côte d’Or, maar dan voor een fractie van de prijs.

De 2021 vintage van de Mâconnais vertoont een contrastrijk en gespannen karakter, met minder nadruk op het vaak te vriendelijke tropische fruit. Hierdoor ontstaat een serieuzere wijnervaring. Voor wie op zoek is naar een meer klassieke, ronde Chardonnay-ervaring, raden wij de jaargangen 2015-2020 aan, en voor een eigentijdse smaakbeleving is de 2022 vintage een uitstekende keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *