GALA VAN DE TEGENOVERGESTELDEN


Ontdek de diversiteit van de Côte Chalonnaise met “The Gala of the Opposites” – Rully, Mercurey, Givry, Montagny en Bouzeron, de vijf cru’s die in 2020 en 2021 totaal verschillende stijlen hebben voortgebracht.

Het jaar 2020 wordt vaak beschouwd als bijna perfect, met een gebalanceerde groei van de druiven gedurende het jaar, vrij van onverwachte verrassingen. Dit resulteerde in weelderige wijnen met zachte tannines, complexiteit en een uitstekende concentratie, zowel voor wit als rood.

Daarentegen kende 2021 tal van uitdagingen, wat heeft geresulteerd in wijnen die frisser, schoner en directer zijn. Het is een vintage die aansluit bij de liefhebbers van de klassieke Bourgondische stijl, ook bekend als de Old School Burgundy, met veel frisheid en potentieel voor rijping, zij het minder homogeen en rijk dan de 2020 vintage. Beide stijlen hebben hun eigen charme. Hoewel 2021 als een uitdagende vintage wordt beschouwd met lage opbrengsten en beperkte allocaties, biedt het een frisse toevoeging in een tijd van wereldwijde opwarming, met toenemende risico’s zoals overrijpheid en gebrek aan fraîcheur. Une année très bourguignonne! Ontdek de unieke karakteristieken van elke cru en geniet van deze opvallende tegenstellingen in één wijnregio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *