DOMAINE DE LA LUOLLE

Biodynamic Cleanliness

Olivier & Sandrine Dovergne van Domaine de la Luolle hebben halverwege hun leven besloten een carrièreswitch te maken en naar de Bourgogne te verhuizen om een biodynamisch wijndomein op te zetten. Inmiddels produceren ze een super drinkbare en direct te genieten Givry, Mercurey, Bourgogne en een scala aan magische mousserende wijnen. Werkelijk een ”DOMAINE À DÉCOUVRIR”!!!

Hoeveel mensen dromen er niet van om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en hun echte passie te volgen? Een wereldreis, een B&B in de Bourgogne, wijnmaker worden. Maar dan blijft het meestal bij dromen… Net als wij besloten Olivier en Sandrine Dovergne toch zo’n stap te wagen.

Na een zeiltocht ⛵ over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. Gelegen in het dorpje Moroges nabij dorpen als Givry, Mercurey, Montagny en Bouzeron in de Côte Chalonnaise. Het is een domein vol charme en al drie generaties actief in biologisch landbouw. Zoals Olivier en Sandrine zelf aangeven, zij zijn de wijn en wat ze er in stoppen proef je terug. Alles doen ze zelf, van druivenselectie tot vinificatie en botteling tot het blijven leren van nieuwe technieken en kennis. In de wijnen van Domaine Luolle proef je alle passie die er in gestopt is.

Sandrine, een geschiedenislerares en Olivier, een Biochemicus/Ingenieur, lieten hun werk achter en vertrokken met hun twee jonge kinderen voor drie jaar op wereldreis per zeilboot. Tijdens deze tocht raken ze overtuigd dat wijn maken hun volgende hoofdactiviteit zal worden. Verlangend om te werken in één van de mooiste wijnstreken ter wereld, trokken ze naar de Bourgogne. Aangezien ze ook direct biologisch wilden werken kochten ze het domein ”La Luolle” van Guy Chaumont met zijn al 50 jaar lang gezonde en goed onderhouden BIO wijngaarden. Dit is het ware summum van biologische landbouw en dat proef je terug in deze schone wijnen! 💚

Géén mega bewaarkrachtige Premier Cru’s die eerst op dronk moeten raken maar ‘Vins de grand plaisir’ met verleidelijk sappig fruit, charme en direct drinkplezier gepaard met de intrinsieke elegantie en verfijning van zowel de Pinot Noir, Chardonnay als de frissere Aligoté druif. Zowel in stille als mousserende vorm laten zij zich gelden!

Hun Crémants zijn naar onze mening het best bewaarde geheim van de Bourgogne. Let’s keep it that way. 🤫

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *