DOMAINE NORMAND

Viking power meets Southern flair

Normand was feitelijk onze buurman toen wij onze B&B Maison Mazille nog hadden. Wij hebben hun groei van dichtbij meegemaakt. Terra Vitis, BIO-Conversie sinds 2017. Middels zonnepanelen wordt alle benodigde energie verkregen om hun werkplaats en Cellier koel te houden.

Alain Normand komt uit de Loire-vallei, maar zijn voorouderlijk huis is Normandië, vandaar zijn naam. Dat maakt hem een Noorman, een Viking 🧔en trouw aan zijn vorm is hij (voor franse begrippen) een lange, roodharige man. Hij ontmoette Sylvaine, een Bourgondiër, op de wijnschool in Beaune. Ze begonnen hun carrière door een verlaten wijngaard in La Roche-Vineuse over te nemen met een métayage-contract, een gebruikelijke landbouwpraktijk in Frankrijk waarbij de landheer in wijn wordt betaald. 💰🍇

Alain Normand bewerkt inmiddels 35 hectare in o.a. La Roche-Vineuse , een oud dorp genesteld op de steile flank van de enorme kalkstenen uitloper die de naam geeft aan Vineuse.

Dit dorp ligt schrijlings op de kleine pas die door de Mâcon-ruggen snijdt en naar Cluny leidt, de zetel van macht van de benedictijnse monnikenorde in hun middeleeuwse hoogtijdagen. ⛪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *