DOMAINE VUILLEMEZ

Swiss precision meets Burgundy terroir

Een familie van Zwitserse horlogemakers en liefhebbers van de Bourgogne. Vader Vuillemez sloot zijn succesvolle carrière af bij het iconische CARTIER om vervolgens zijn andere passie vorm te geven in de Bourgogne. Vuillemez is een nieuw domein gelegen naast een 1000 jaar oude kerk in het dorpje Chardonnay. « Maximus in Minimis » is het motto van het Domaine. Het herinnert ons eraan dat grootsheid in de kleinste details zit, net als bij het maken van horloges. Biologisch sinds 2019. De van oorsprong horlogemakers Vuillemez Père & fils ⌚ uit het dorpje Chardonnay, u leest het goed ”het dorpje…” maakt slanke maar tegelijkertijd filmende Bourgognes. Krachtige minerale en ziltige accenten 🦪 brengen de aromatische bijdrage van de eikenhouten vaten en de geconcentreerde fruitaroma’s uit de betonnen eieren in evenwicht en geven een sensationele spanning. Zowel gastronomisch en uiterst precies maar ook zeer drinkbaar, zelfs op jonge leeftijd. Indrukwekkende wijnen die opvallen door precisie en verfijning met toch dat mondvullende, filmende karakter van een goede witte Bourgogne. Deze subtiele smaken komen o.a. voort uit de opvoeding in betonnen eieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *