DOMAINE THEVENARD

New-Age Zing

Genesteld in het dorpje Uzichy net onder de afslag van Tournus ligt Domaine Thevenard. Op een 250m hoog plateau van klei-kalksteen staan 40-60 jaar oude wijnstokken waarvan zij zeer zuivere Chardonnay’s weten te produceren. In 1967 wordt Roger Thevenard het slachtoffer van een ernstig ongeval waardoor hij maandenlang geĆÆmmobiliseerd is. šŸš‘ Noodgedwongen besluiten ze zich aan te sluiten bij de Cave Coƶperatieve van Chardonnay. In 2021 besluit de nieuwste generatie een doorstart te maken door 12 hectare (van de totaal 22 ha) terug te trekken uit de coƶperatie van Chardonnay. DOMAINE THEVENARD IS BACK en gebuikmakende van State of the Art apparatuur en innovatie maken ze trendy frisse New-Age stijl Chardonnay’s voor de moderne Bourgogne-genieteršŸ’™

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *