Catherine et Pascal Rollet – Domaine de la Chapelle Clos de la Chapelle Pouilly-Fuissé 2020

Zeer exclusief uit de beste wijngaard van het domaine en de appelatie; Monopole Clos de la Chapelle van de eerste 2020 Premier Cru tenaamstelling! Normaal gesproken exclusief verkrijgbaar op het domaine zelf, maximaal 6 flessen maar vaak direct uitverkocht aan familie en vrienden. De 2021 vintage is helaas bijna helemaal verloren gegaan en dat maakt deze 2020 nog exclusiever. Wij hebben nog 2 originele 6 vaks houtenkisten staan van dit geweldige sap! Rijpe ananas, abrikoos, sappige peer en appel, nat gras en veel vanille, hazelnoot finish. Glad, dik en rijk. Zoooo veel diepte en enorm veel zonnestralen. Dikke tranen in het glas maar ook voldoende frisheid om dit geweld in goede banen te leiden. Dit is een wijn waar je voor gaat zitten. Moeilijk vast te houden, maar met een beetje leeftijd zal dit je van je sokken blazen. Heerlijk bij kreeft, zalm, rijke gerechten met kaas, vis in een beurre blanc sausje of zachte kazen. Drink bij voorkeur vanaf 2024 maar het is nu zeker al te genieten.

Een monopole wijngaard is een wijngaard waarvan alle druiven exclusief eigendom zijn van één wijnproducent. Dit betekent dat de wijn die wordt geproduceerd alleen afkomstig is van druiven die in deze wijngaard zijn geteeld. Monopole wijngaarden zijn zeldzaam en worden vaak beschouwd als de beste en meest exclusieve wijngaarden.

QTN Quick taste notes 2-2022:

Amazing! Ripe pineapple, apricot, juicy pear, wet grass and vanilla. Smooth, thick and rich. Best of the domaine and also for the region. Sooo much depth and heaps of rays of sunshine. Hard to keep but with a little aging this will blow your socks off.

QTN Quick taste notes 11-2023:

2020, first premier cru vintage. Has gotten much leaner in 1/2 year time! Insane amount of development. Fattiness has turned herbal in the centre and almond hazelnutty towards the finish. Still a baby considering this development. Lots of lean lemon and pineapple fruit for now. Very mineral. Real diesel, needs 3 more years at least. On fire from the start and then closed up again.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *