Een blog om te volgen! Wijn uit Bourgogne

Een kennismaking met de wijnen uit Bourgogne. Over wijnbouwers van Chablis tot Chaintré. Over domeinen, coöperaties, handelshuizen en winkels.

Miekel Corsten (1964) dronk tijdens zijn pelgrimage naar Santiago de Compostella (2001) in Tonnerre zijn eerste Chablis (een 1er Cru). En daarmee is het begonnen. Na de kennismaking met de wijnen uit het legendarische jaar 2005 was de belangstelling voor de Bourgogne definitief beklonken. In datzelfde jaar startte hij met een studie die hem geen MW, maar een MA opleverde (en kennis over de romaanse bouwkunst in Bourgogne).

In 2011 vond Miekel in de Côte Chalonnaise, te midden van de wijngaarden in La Vallée des Vaux, zijn gedroomde bourgondische residentie. Dit verblijf, waar hij enkele malen per jaar te gast is, dient als uitvalbasis voor zijn bourgondische avonturen. In de Bourgogne hoef je het gelukkig nooit ver te zoeken. De wijngaarden om de hoek en in de buurt werden innig omarmd en mede daarom vormt de Côte Chalonnaise in al haar facetten het hart van deze blog.

https://wijnuitbourgogne.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *