2022 Bourgogne Chardonnay, Aurore Bachelet

Chardonnay van 35 jarige stokken met een Z-O oriëntatie uit de omgeving van Santenay. Gisting en rijping in eikenhouten vaten gedurende 12 maanden, daarna in rvs vaten gedurende 5 mnd. Deze wijn past perfect bij gougères of diverse visgerechten. Een pracht van een klassieke Bourgogne uit de handen van jong talent Aurore Bachelet. Blind proeven kan je eigelijk niet om Côté d’or heen. Droog, vuursteen, lucifers, rokerig, frisse citroenen, ananas. Afdronk heeft snoep, amandelen en geroosterde noten. Jong dus voorlopig nog wat scherp. Score 4/5 met veel potentie!

https://burgundyornowhere.com/products/2022-Bourgogne-Chardonnay-Aurore-Bachelet-p611944958

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *