Crémant de Bourgognes

Domaine de la Luolle heeft deze feestdagen voor ieder wat wils. Terwijl veel wijnhuizen hun Cremant slechts behandelen als een bijproduct om een breed assortiment voor importeurs aan te bieden, kiest een selecte groep zoals Domaine de la Luolle voor een andere aanpak en maakt er hun visitekaartje van. Deze omgekeerde manier van denken zal je doen afvragen waarom je ooit genoegen hebt genomen met minder door meer uit te geven. Het verschil in kwaliteit is zo groot dat je het bijna geheim zou willen houden.

De biologische Demeter-gecertificeerde millésime Crémant de Bourgognes van Domaine Luolle zijn verkwikkende en verrukkelijke mousserende wijnen uit de Côte Chalonnaise (Moroges, vlakbij Givry). De prachtige minimalistische Art Deco etiketten maken het plaatje op tafel compleet, vooral als ze worden geserveerd in klassieke open Champagnecoupes uit vervlogen tijden.

Voor de avonturiers: probeer eens iets wilds! Een sprankelende rode bubbel, zoals de 2020 Bourgogne Mousseux, Rouge Bulles die perfect past bij zoete lekkernijen zoals een aardbeienslof van bakkerij Tetteroo of iets bijzonders van Koek & Chocolade uit Laren.

Voor mensen met een meer traditionele smaak geniet je van een rijke, bijna-Champagne ervaring met de 2020 Crémant de Bourgogne, cuvee Classique. De sappige smaken van kweepeer en brioche creëren een perfecte synergie.

Voor de blindproevers: De Blanc de Blancs variant zal menig Champagne drinker aan het twijfelen brengen waarom ze soms 80 euro de fles betalen voor krijtdroge Champagne met opvallend weinig smaak. Daarvoor biedt de 2018/2020 Blanc de Blancs Crémant de Bourgogne uitkomst met zijn ragfijne mousse en tonen van witte bloemen, vuursteen, citrus en kweepeer.

Samengevat is de 2018/2020 Blanc de Blancs Crémant de Bourgogne de meest veelzijdige en heerlijke optie voor elke gelegenheid en iedere portemonnee. Of je nu een mijlpaal viert of geniet van het samenzijn met vrienden, deze mousserende wijn zal zeker indruk maken.

Deze bubbels zijn perfect als aperitief en bij speciale gelegenheden. De verfrissende bubbels passen goed bij visgerechten zoals sashimi van tonijn, gebakken zalm en rauwe oesters met een kneepje citroen. Het is echter niet alleen beperkt tot zeevruchten. Het is ook een uitstekende aanvulling op een kaasplankje. Romige witte schimmelkazen passen perfect bij deze Crémant de Bourgognes. Zelfs licht pittige geitenkaas combineert goed met deze mousserende wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *