Ontdek samen met ons, Christopher, Avital en onze zoon Valentin, de betoverende wereld van de Bourgogne via onze webshop Burgundyornowhere.com

Gedurende meerdere jaren hebben we in de buurt van Cluny, Mâcon, Pouilly-Fuissé en Saint-Véran gewoond, en nu delen we graag onze ontdekkingen, ofwel onze ”Trouvailles”, met jullie. Bezoek www.maisonmazille.com voor een glimp van ons avontuur!

Reis met ons mee naar de geboorteplaats van ”Terroir” & ”Cool Climate”. Laat de zon verwarmde aarde en de geuren van ”Cailloux” in de wijngaarden je zintuigen prikkelen, samen met de aroma’s die vrijkomen na een verfrissende regenbui op het hete asfalt van schilderachtige kronkelweggetjes.

Ontdek de schatten van de Bourgogne met de pure essentie van zowel de Chardonnay als de Pinot Noir druif. Vergeet de exorbitant geprijsde Meursault’s en Montrachet’s; de Mâconnais schittert als de nieuwe ster van betaalbare luxe! Hier vind je elektrische, minerale wijnen met een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel de regio bekend staat om haar tropische en rijke stijl, ontdek je vandaag de dag steeds meer gelijkenissen met de strakke en serieuze stijl uit het koele noorden.

In tegenstelling tot de Côte d’Or onderscheidt de Mâconnais zich door diverse bodemsoorten en hoogteverschillen, waardoor het een breed scala aan wijnstijlen kan bieden. Ontdek onze nieuwste vondsten en proef de toekomst van de Bourgogne vandaag!

In onze zoektocht naar frisheid en de strijd tegen de opwarming van de aarde, zijn “Up the hill” en “Early picking” de gespreksonderwerpen van de dag. Deze frisheid voegt een prachtige spanning toe aan het normaal gesproken rijke en ronde karakter van de Chardonnay druif. Ons huidige assortiment weerspiegelt dan ook deze nieuwe stijl Bourgogne die we graag met jullie willen delen.

Elke maand presenteren we een nieuw domein dat een unieke emotie weet over te brengen. Kleinschalige domeinen nemen de plaats in van grote namen en dure chateaus. Wij streven naar Bourgognes zonder pretenties, maar die zich wel kwalitatief verheven mogen voelen, zonder dat je daar de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Met een lichte focus op direct te genieten Bourgognes tussen de 15 en 30 euro. 🍷 Premier Cru staat leuk op tafel, maar dan moet het wel op dronk zijn. Ontdek het plezier van betaalbare kwaliteit met Burgundy Or Nowhere.com.