2020 Blanc de Blancs Crémant de Bourgogne, Domaine de la Luolle

00054
€ 30
Côte Chalonnaise
Op voorraad
1
Productgegevens

Beste in zijn soort. Crémant heeft vaak een vriendelijk en toegankelijk karakter maar dit voorbeeld verslaat menig Champagne. Ik drink liever een bijzondere Crémant dan een gemiddelde Champagne als ik eerlijk ben. Deze biologische/demeter millésime (enkel oostjaar) Crémant Blanc de Blancs van Domaine Luolle is een verkwikkende en verrukkelijke bubbel van enkel de frisse Chardonnay druif uit de Côte Chalonnaise (Moroges, nabij Givry). Tijdens de tweede gisting heeft deze Crémant in 12 maanden tijd een ragfijne mousse ontwikkeld. Oftewel, kleine, fijne bubbeltjes, die op je tong dansen. Prachtig verheven mondgevoel en als je had gezegd dat het Champagne was dan had ik je meteen geloofd. De druiven worden bij Luolle al generaties biologisch geteeld, met de hand geplukt en in kleine kistjes opgeslagen. Puur Natuur. Deze Crémant heeft tonen van witte bloemen, vuursteen, citrus en kweepeer. In de mond maakt deze Crémant alle verwachtingen waar met een rijk aromatische, natuurlijke ervaring. Zacht, droog, lichtvoetig en fris. Perfect als aperitief, bij zeevruchten, Thais en bijzondere gelegenheden!

Domaine Luolle wordt gerund door Olivier en Sandrine Dovergne. Na een zeiltocht over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. In het huis Luolle, gelegen in de Cote Chalonnaise in de Bourgogne. Het is een domein vol charme en al drie generaties actief in biologisch landbouw. Met hun motto dat vrij vertaald luidt “less is more” koesteren ze eenvoud en kozen ze voor vredigheid, kracht en vrijheid als basis. Zoals Olivier en Sandrine zelf aangeven, zij zijn de wijn en wat ze er in stoppen proef je terug. Alles doen ze zelf, van druivenselectie tot vinificatie en botteling tot het blijven leren van nieuwe technieken en kennis. In de wijnen van Domaine Luolle proef je alle passie die er in gestopt is.

Millésime

Is het wijnjaar echter uitzonderlijk goed geweest, dan voegt men slechts de wijnen van die oogst tot een cuvée samen die men dan aanduidt met millésimé. Een goede millésimé geeft daarom precies de weersomstandigheden van een bepaald jaar weer. Daardoor kan het karakter van jaar tot jaar verschillen. Een millésimé is altijd brut. Ze worden voor de verkoop ook wat langer in de kelders bewaard en gaan veel langer mee. Zie het vooral niet als een houdbaarheidsdatum maar als een aanduiding van kwaliteit.


Bewaar dit product voor later