2020 Bourgogne Mousseux, Rouge Bulles, Domaine de la Luolle

00058
€ 16
Côte Chalonnaise
Op voorraad
1
Productgegevens

Er zijn blijkbaar nog maar 12 wijnmakers over in de Bourgogne die een Mousseux produceren! En deze is ook nog eens biologisch/demeter! Een ware trouvaille! De fruitige tonen zijn intens, de mond is gul met een subtiele zoetheid in de aanzet, en de fijn gestructureerde afdronk heeft een uitstekende lengte. Deze donkerrode Bourgogne Mousseux (hij mag binnen de regels van de AOC geen Crémant de Bourgogne worden genoemd) bestaat uit 2/3 deel uit de Gamaydruif en 1/3 deel Pinot Noir, een soort bubbelende Bourgogne Passe-Tout-Grains (gelijke samenstelling maar dan in stille vorm). Je verwacht door de donkerrode kleur en de verfijnde bubbels een mondvol zoete cassis maar niets is minder waar. Het is eerder een mooie Blancs de Noir (wit sap van blauwe druiven) ervaring met een mousse van klein rood/blauw fruit.

De druiven worden bij Luolle al generaties biologisch geteeld, met de hand geplukt en in kleine kistjes opgeslagen. Puur Natuur. Werkt uitzonderlijk goed bij gebak, desserts, zoete snacks.

Domaine Luolle wordt gerund door Olivier en Sandrine Dovergne. Na een zeiltocht over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. In het huis Luolle, gelegen in de Cote Chalonnaise in de Bourgogne. Het is een domein vol charme en al drie generaties actief in biologisch landbouw. Met hun motto dat vrij vertaald luidt “less is more” koesteren ze eenvoud en kozen ze voor vredigheid, kracht en vrijheid als basis. Zoals Olivier en Sandrine zelf aangeven, zij zijn de wijn en wat ze er in stoppen proef je terug. Alles doen ze zelf, van druivenselectie tot vinificatie en botteling tot het blijven leren van nieuwe technieken en kennis. In de wijnen van Domaine Luolle proef je alle passie die er in gestopt is.

Millésime

Is het wijnjaar echter uitzonderlijk goed geweest, dan voegt men slechts de wijnen van die oogst tot een cuvée samen die men dan aanduidt met millésimé. Een goede millésimé geeft daarom precies de weersomstandigheden van een bepaald jaar weer. Daardoor kan het karakter van jaar tot jaar verschillen. Een millésimé is altijd brut. Ze worden voor de verkoop ook wat langer in de kelders bewaard en gaan veel langer mee. Zie het vooral niet als een houdbaarheidsdatum maar als een aanduiding van kwaliteit.

Bewaar dit product voor later