2020 Bourgogne Rouge, Cuvée Esus, Domaine Normand

00025
€ 24
Mâconnais
Op voorraad
1
Productgegevens

vivino


Deze Pinot Noir is expressief in de neus met heerlijke frisheid en aroma's van rijp donker rood fruit, wilde bramen, aardbei🍓, sous-bois 🍄🍂🌳, warme onderliggende kruidigheid (pepers) en een lik crème de cassis 🟣 en goed geïntegreerd eikenhout 🪵. Vol en rijk in de mond met een gulle afgifte van vanille ondersteund door zachte tannines en gestroomlijnd door het frisse karakter van de Pinot Noir druif. Zeer gepolijst mondgevoel, geen scherpe randjes of onrijpheden. Deze wijn is een beetje een raadsel waarom het zo lekker is want de Maconnais staat niet bekend om haar rode maar om haar witte wijnen. De oplage van deze wijn is zeer beperkt en werd daardoor nooit eerder geëxporteerd. Zodoende is het altijd een goed bewaard geheim gebleven. Exclusief! Drinken: 2022 - 2028. Bioconversie.

Serveer licht gekoeld uiteraard en decanteren wordt aanbevolen. Met de nodige zuurstof komt het terroir veel beter naar voren.

Deze wijn laat zich eenmaal geopened ook goed bewaren in de ijskast en blijft makkelijk meerdere dagen goed blijkt uit eigen ervaring. 30-60 minuten voor het serveren uit de ijskast halen. Drinkt zeer goed met charcuterie, boeuf bourguignon, hamburgers, bbq-gerechten, stoofvlees, stoofpotjes, lamsrack.

De Keltische Esus was de god van de vegetatie.

Deze prachtige wijngaard treft u hier: Googlemaps

Normand was feitelijk onze buurman toen wij onze B&B Maison Mazille nog hadden. Wij hebben hun groei van dichtbij meegemaakt. Alain Normand komt uit de Loire-vallei, maar zijn voorouderlijk huis is Normandië, vandaar zijn naam. Dat maakt hem een Noorman, een Viking en trouw aan zijn afkomst is hij een lange, roodharige man. Hij ontmoette Sylvaine, een Bourgondiër, op de wijnschool in Beaune. Ze begonnen hun carrière door een verlaten wijngaard in La Roche-Vineuse over te nemen met een métayage-contract, een gebruikelijke landbouwpraktijk in Frankrijk waarbij de landheer in wijn wordt betaald.

Alain Normand bewerkt 35 hectare in o.a. La Roche-Vineuse, een oud dorp genesteld op de steile flank van de enorme kalkstenen uitloper die de naam geeft aan Vineuse. Dit dorp ligt op de kleine pas die door de Mâcon-ruggen snijdt en naar Cluny leidt, de zetel van de macht van de benedictijnse monnikenorde in hun middeleeuwse hoogtijdagen.

Bewaar dit product voor later