2020 Crémant de Bourgogne, Classique, Domaine Luolle

00059
€ 21
Côte Chalonnaise
Op voorraad
1
Productgegevens

Deze biologische/demeter millésime (enkel oostjaar) Crémant de Bourgogne van Domaine Luolle is een verkwikkende en verrukkelijke bubbel van 65% Chardonnay en 35% Aligoté uit de Côte Chalonnaise (Moroges, nabij Givry). Prachtig minimalistisch Art Deco etiket maakt het plaatje helemaal af op tafel, vooral als je het schenkt in de klassiek open Champagnecoupes van vroeger.

Deze Luolle Crémant de Bourgogne Classique is een spatzuivere wijn afkomstig van biologische druiven. Bij Luolle wordt geen gebruik gemaakt van synthetische hulpmiddelen. Puur natuur, al generaties. In de neus van deze Crémant iets bloemigs met perzik en hints van vlierbes. Een droge frisheid en spanning in de mond die gevolgd wordt door een zweem van amandel en acacia honing. Een ideale wijn voor een mooi dessert, aperitief of bij een luxe brunch. Deze Crémant zit aan de vriendelijke kant van de term ''Brut''. D.w.z. niet beendroog maar zacht droog. Voor een strakdroge ervaring verwijzen wij u graag naar de Blanc de Blancs van het gelijknamige domaine.

Domaine Luolle wordt gerund door Olivier en Sandrine Dovergne. Na een zeiltocht over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. In het huis Luolle, gelegen in de Cote Chalonnaise in de Bourgogne. Het is een domein vol charme en al drie generaties actief in biologisch landbouw. Met hun motto dat vrij vertaald luidt “less is more” koesteren ze eenvoud en kozen ze voor vredigheid, kracht en vrijheid als basis. Zoals Olivier en Sandrine zelf aangeven, zij zijn de wijn en wat ze er in stoppen proef je terug. Alles doen ze zelf, van druivenselectie tot vinificatie en botteling tot het blijven leren van nieuwe technieken en kennis. In de wijnen van Domaine Luolle proef je alle passie die er in gestopt is.

Millésime

Is het wijnjaar uitzonderlijk goed geweest, dan voegt men slechts de wijnen van die oogst tot een cuvée samen die men dan aanduidt met millésimé. Een goede millésimé geeft daarom precies de weersomstandigheden van een bepaald jaar weer. Daardoor kan het karakter van jaar tot jaar verschillen. Een millésimé is altijd brut. Ze worden voor de verkoop ook wat langer in de kelders bewaard en gaan veel langer mee. Zie het vooral niet als een houdbaarheidsdatum maar als een aanduiding van kwaliteit.

Bewaar dit product voor later