2020 Givry Blanc, Champ Pourot, Domaine de la Luolle

00055
€ 28
Côte Chalonnaise
Op voorraad
1
Productgegevens

Deze biodynamische romige witte Givry van de veel geprezen Champ Pourot wijngaard met haar onderliggende mineraal stenige karakter is een Chardonnay met opvoeding in grote Franse eikenhouten vaten van 228L en 400L hetgeen de houttoets zeer verfijnd maakt. Never ''in your face'' maar een prachtige romigheid die een zekere structuur aan de wijn weet te geven zonder deze zwaar aan te laten voelen en toch de nodige dikte en gewicht in het glas meegeeft. Mooie balans tussen rijkelijke aroma’s en minerale levendigheid. Deze wijn is elegant, rond, met fijne geuren van witte bloemen, natte steen, getoaste hazelnoot, amandelen, wax, honing en vanille. Een actieve minerale toets, frisheid en mooie zuren voegen complexiteit toe. De afdronk is alles tegelijk (umami) en houdt lang aan. Klein zuurstok snoepje in de finale wat ook Meursault's soms kunnen hebben gepaard met een toefje witte peper voor een spannende en eleverende kick.

Deze wijn heeft in de 2024 editie van de Guide Hachette 2 sterren en misschien nog wel leuker een Coup de Coeur ontvangen. ⭐⭐❤️

Wat betekent Coup de Coeur precies? De Guide Hachette is dé wijngids van Frankrijk, waarvoor ieder jaar ongeveer 50.000 wijnen worden geproefd, ingezonden door alle Franse wijnboeren. Van de 50.000 wijnen krijgen er circa 10.000 een vermelding in de Guide Hachette, merendeels zonder ster. Een deel krijgt één ster, een nog kleiner deel twee sterren en sommige wijnen krijgen zelfs drie sterren. Daarnaast is er een blindproeverij waarin de wijnen worden beoordeeld. De beste wijnen krijgen dan een Coup de Coeur. In totaal zijn dat er om en nabij 500 per jaar, dus 1% van het ingestuurde aantal wijnen.

Domaine Luolle wordt gerund door Olivier en Sandrine Dovergne. Na een zeiltocht over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. In het huis Luolle, gelegen in de Côte Chalonnaise in de Bourgogne. Het is een domein vol charme en al drie generaties actief in biologisch landbouw. Met hun motto dat vrij vertaald luidt “less is more” koesteren ze eenvoud en kozen ze voor vredigheid, kracht en vrijheid als basis. Zoals Olivier en Sandrine zelf aangeven, zij zijn de wijn en wat ze er in stoppen proef je terug. Alles doen ze zelf, van druivenselectie tot vinificatie en botteling tot het blijven leren van nieuwe technieken en kennis. In de wijnen van Domaine Luolle proef je alle passie die er in gestopt is.

Bewaar dit product voor later