2021 Bourgogne Blanc, Ecume de Terre, Domaine de la Luolle

00009
€ 23
Côte Chalonnaise
Op voorraad
1
Productgegevens
Biodynamische witte Bourgogne uit de Côte Chalonnaise. Behandel deze wijn als een pre-2000 Chablis als je wilt. Een beendroge maar ook vriendelijke stijl uit vroegere tijden waar vele nog naar opzoek zijn maar zelden aantreffen. Deze bewogen 2021 vintage doet deze tijden weer herleven! Persoonlijk drink ik deze wijn standaard bij sushi en oesters.
De voorheen ''Daluz'' cuvee heet tegenwoordig ''Ecume de Terre'' (letterlijk uitschuimen van de aarde) vanwege vintage complicaties/tekorten waarbij verschillende cuvees noodgedwongen zijn gemixed wat per toeval resulteert in een sensationeel levendige Chardonnay met verschillende eigenschappen uit verschillende wijngaarden. Zacht, comfortabel en fris! Wijnstokken van 45 jaar oud. Handmatige oogst in kleine kratten. Koud gefermenteerd in grote eikenhouten vaten van 228L en 400L voor een super subtiele houttoets.
Frisse citroen, bloemrijk, vanille en witte perziken in de neus.
In de mond; luchtige textuur, zingende mineralen, zout, crispy, natte steen. Frisse citroen en een ronde vanillecrème toets in de afdronk. Serveer tijdens apéro of bij geitenkaas of salades, wit vis, ceviche, oesters, sushi, shakshuka. Ook heerlijk met diverse groenten als broccoli (vegatarisch groentenburger) en avocado.
Domaine de la Luolle wordt gerund door Olivier en Sandrine Dovergne. Na een zeiltocht over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. In het huis Luolle, gelegen in de Côte Chalonnaise in de Bourgogne. Het is een domein vol charme en al drie generaties actief in biologisch landbouw. Met hun motto dat vrij vertaald luidt “less is more” koesteren ze eenvoud en kozen ze voor vredigheid, kracht en vrijheid als basis. Zoals Olivier en Sandrine zelf aangeven, zij zijn de wijn en wat ze er in stoppen proef je terug. Alles doen ze zelf, van druivenselectie tot vinificatie en botteling tot het blijven leren van nieuwe technieken en kennis. In de wijnen van Domaine Luolle proef je alle passie die er in gestopt is.
Bewaar dit product voor later