2021 Bourgogne Rouge, La Coulée Rare, Domaine de la Luolle

00053
€ 23
Côte Chalonnaise
Op voorraad
1
Productgegevens

Biodynamische rode Bourgogne uit de Côte Chalonnaise.

Attractieve robijn rode Bourgogne met een krokant mondgevoel van heel veel klein rood fruit. Knapperige textuur, medium zuurgraad, elegant, lichtvoetig, schoon en zacht. Breekbaar maar met een werkelijk betoverende neus van rozenblaadjes, fris rood fruit, beetje boers, warme kruiden, vanille en cacao.

Gezien het elegante karakter van deze Pinot Noir prefereer ik deze wijn als aperitief te drinken. Volgens wijnmaakster Sandrine mag ‘Coulée’ (gieten/vloeien) gerust naar het Engels worden vertaald: deze wijn is volgens haar namelijk ‘Cool’. I couldn't agree more! Het toegankelijke karakter van deze rode Bourgogne is meteen waar zijn kracht ligt. Sinds 2021 wordt La Coulée Douce --->>> la Coulée Rare (zeldzaam) genoemd vanwege het samenvoegen van de oogst uit verschillende wijngaarden wegens vintage-complicaties. Zodoende ontstaat er ook een zekere synergie met diverse kwaliteiten die allemaal bijdragen aan de complexiteit zonder dat we daar direct voor hoeven te betalen.

Leuke kanttekening is door het veranderende klimaat dat de grenzen van de betere wijngaarden aan het verschuiven zijn. Een normaal ondergeschikte wijngaard die net wat meer in de schaduw lag en daardoor minder rijping genoot is vandaag de dag opeens net zo goed als zijn naastgelegen 1er Cru buurman, al zal nooit iemand dat willen toegeven.

Deze 2021 vintage roept meteen goede herinneringen op! Net als In 2017 toen ik dit nieuwe Domaine voor het eerst ontdekte. Normaal geven ze de voorkeur aan een vollere/rijke new age Pinot-stijl '18 '19 '20 maar '21 is net als hun '17 de belichaming van waar ik echt van hou en waar ik naar verlang van een goede rode Bourgogne. Dat breekbare, vrouwelijke, lichtvoetige karakter van Pinot Noir druif met haar prachtige betoverende parfum.

Vinificatie op beton gedurende 2 weken, geen zwavel toegevoegd. Wilde gisten. Vervolgens gerijpt op 15% nieuw eikenhout.

Domaine Luolle wordt gerund door Olivier en Sandrine Dovergne. Na een zeiltocht over de wereld (genaamd “Vents d’Anges”) hebben Olivier en Sandrine besloten hun passie te volgen en hun eigen wijnen te gaan produceren. Het is een domein vol charme en al meerdere generaties actief in biologisch landbouw.

Bewaar dit product voor later