2021 Mâcon-Uchizy, Marguerite, Domaine Thevenard

00048
€ 16
Mâconnais
Op voorraad
1
Productgegevens

Een wijn waarvan je nog niet wist dat je hem moest hebben! Met elementen uit veel duurdere appelaties tegen een instap-Bourgogne prijs.

Mâcon-Uchizy cuvee "Marguerite" is een eerbetoon aan hun grootmoeder Marguerite Thevenard. Domaine Thevenard is in 2021 opgericht door 12 hectare (van de totaal 22 ha) terug te trekken uit de coöperatie van Chardonnay (dorp).

Deze 40-60 jaar oude wijnstokken zijn de vruchten van haar erfgoed. Deze groep percelen zijn gelegen op een plateau op 250m hoogte op de grens van de gemeenten Uchizy en Chardonnay in het noordelijke deel van de Mâconnais. Net onder de afslag van Tournus. Merendeels op klei-kalksteen bodem. Deze wijn is floraal en heeft tonen van gele vruchten met een subtiel beboterde hazelnoot (Beurre noisette) en honingachtige aroma's en de geur van een net-afgestoken lucifer (zwaveloxide, is lekkerder dan het klinkt) in de neus die je eerder treft in de duurdere Côte de Beaune (Puligny met name) regio. De mond is echter fris/strak/slank met een zingende ziltige mineraliteit maar ook genereus met een kenmerkende Mâcon-achtige sappige kern. Deze cuvee ligt 6 maanden op nieuw eikenhouten vaten om vervolgens overgepompt te worden middels nitrogen/stikstof (tegen oxidatie) wat de frisheid en drinkbaarheid zeer ten goede komt. De houttoets is minimaal en eigenlijk enkel in de neus waar te nemen.

Hun vergelijkbare La Martine Cuvee heeft voor dezelfde 2021 vintage 92/100 punten gekregen van Decanter Magazine. Deze heeft echter niet de waanzinnige Beurre noisette neus van deze Marguerite Cuvee.

Bewaar dit product voor later