2022 Bourgogne Hautes Cotes De Beaune Blanc, Domaine Denis Carré

00089
€ 25,95
Côte de Beaune
Vooruitbestellen
"6"
ProductDetails.QuantityLimit.min
Productgegevens
Wijnhuis: Domaine Denis Carré
Jaargang: 2022
Regio: Côte de Beaune
Eenheden in product: 75cl

Pre-Order nu! Bestellen kan tot de 25ste van iedere maand. Gemiddeld 3 weken later kunnen wij de wijn uitleveren. Betaling kan op factuur.

Uit het huis Denis Carré komt opnieuw een wijn van onberispelijke kwaliteit! Deze prachtige, volle en ronde wijn wordt geproduceerd van druiven die groeien op de zuidelijke hellingen rondom Beaune. De afdronk is subtiel en verfijnd, waardoor deze wijn perfect is voor zowel ontspannen momenten als bij elegante visgerechten.

Deze wijn is afkomstig van een zeer gunstig gelegen wijngaard op een hoogte van 360 meter in Meloisey. De aanplant van de wijngaard dateert uit zowel 1988 als 2017. De wijnstokken gedijen hier op een ondergrond van zeer harde kalksteen en kiezelstenen. De wijn heeft een citroengele kleur, helder en levendig. In de neus biedt hij een aangenaam pure en minerale geur. Het is een zeer frisse en fruitige witte wijn met veel vitaliteit en subtiele florale nuances. Een heerlijke wijn om nu van te genieten, een waar genot voor het gehemelte. De wijn heeft 12-14 maanden gerijpt, zowel op hout als op staal.

Probeer ook zeker de Bourgogne "Sous la Velle" en de Auxey-Duresses "Les Vireux" van dit huis eens. Beide wijngaarden grenzen aan Meursault.

Regio: Cote de Beaune

Druivensoort: Chardonnay

Optimale bewaartijd: 2 tot 6 jaar

Bewaar dit product voor later