2022 Bourgogne Blanc, Aurore Bachelet

00084
€ 26,95
Côte de Beaune
Op voorraad
1
Productgegevens
Wijnhuis: Aurore Bachelet
Jaargang: 2022
Regio: Côte de Beaune
Eenheden in product: 75cl

Ontdek de verrassende wijnen van Aurore Bachelet, een opkomend talent in de wijnwereld, wiens carrière veelbelovend begint.

Afkomstig uit een gerenommeerde en eeuwenoude wijnmakersfamilie die al sinds het midden van de 19e eeuw wijngaarden onderhoudt aan de Côte de Beaune, volgde Aurore Bachelet na haar oenologiestudie in de voetsporen van haar vader, Vincent Bachelet. Na vijf jaar werkzaam te zijn geweest onder zijn begeleiding, besloot ze haar eigen weg te gaan. Met enkele waardevolle stukken land van haar vader en een aankoop van een wijngaard op de premier cru-locatie Clos Roussots in Maranges, beheert ze momenteel een bescheiden twee hectare aan wijngaarden. Ze staat bekend om het presenteren van verfijnde, elegante en delicate wijnen op een authentieke en pure wijze. Geen krachtpatsers maar echte Bourgognes die zich laten presenteren met veel elegantie. Voor elke vintage streeft ze ernaar de Bourgondische identiteit te respecteren en de vinificatie zo min mogelijk interventionistisch te maken.

Een echte Côte de Beaune stijl Chardonnay zoals we dat graag zien van 35 jarige stokken met een zuidoostenlijke oriëntatie van kalksteenklei bodems uit de omgeving van Santenay. Gisting en rijping in eikenhouten vaten gedurende 12 maanden, daarna in roestvrijstalen vaten gedurende 5 maanden. Deze wijn past perfect bij een aperitief zoals gougères of kaassoesjes of diverse visgerechten. Een pracht van een klassieke Bourgogne uit de handen van jong talent Aurore Bachelet. Zelfs in zijn jeugd heeft deze wijn trekjes van een grotere wijn. Met blind proeven kan je eigelijk niet heen om Cote de Beaune. Prachtig droog, vuursteen/silex, rokerig en frisse citroen bij de aanzet. Richting de afdronk een kleine snoepje en een prachtige amandel en geroosterde nootjes in de finale. 13% Alcohol.

Bewaar dit product voor later