2022 Bourgogne Blanc, Sous La Velle, Domaine Denis Carré

00088
€ 31,95
Côte de Beaune
Op voorraad
1
Productgegevens
Wijnhuis: Domaine Denis Carré
Jaargang: 2022
Regio: Côte de Beaune
Eenheden in product: 75cl

Bingo! Een onverwachte verrassing... Voor kenners van Meursault-wijnen zou het een belletje moeten doen rinkelen... De wijngaard "Sous la Velle" is voor de volle 100% Meursault!... maar dat staat niet op het etiket. Hoe kan dat? Nou, als je op de kaart kijkt, zie je dat er tussen "Sous la Velle" en de National D974 nog wat andere wijngaarden liggen... Die ook "Sous la Velle" heten, maar net buiten de Meursault-appellatie vallen. Dezelfde druiven, dezelfde bodem, maar voor de helft van de prijs. Geoogst van meer dan 40 jaar oude wijnstokken op de kalksteenrijke Lieu-dit Sous la Velle in het lagere deel van Meursault , is dit een Bourgogne Blanc met zowel volume als structuur.

Met let wel op! In zijn jeugd komt hij nog niet tot zijn volledige potentie. Wacht liever nog 1 a 2 jaar met openen.

Carrés Bourgogne Blanc ontvouwt zich prachtig in de neus met intense aroma's van peer, witte bloemen, hazelnoot, citrus, witte perzik, boter en natte stenen. Een prachtige volle wijn, boterig en een tikkeltje vettig, met een schitterende afdronk. Typisch Meursault!

De smaak volgt prachtig, waarbij gelaagd, romig fruit in evenwicht wordt gebracht door een sappig zuurprofiel, waardoor de wijn prachtig in balans verschijnt. De wijn heeft een zekere body en densiteit, met een sappige smaak en een subtiele hint van hout. Een rijke en frisse witte Bourgogne die het gewoon waarmaakt.

Als het om gastronomie gaat, past deze wijn perfect bij een scala aan gerechten, zoals foie gras, kreeft, forel à la meunière, kip in roomsaus met morieljes, brochette van zeeduivel.

Bewaar dit product voor later