2022 Bourgogne Chitry, Vieilles Vignes D'aimé Blanc, Domaine Edmond Chalmeau

00087
€ 19,95
Côte Auxerrois
Op voorraad
1
Productgegevens
Wijnhuis: Domaine Edmond Chalmeau
Jaargang: 2022
Regio: Chablisienne
Eenheden in product: 75cl

Een uiterst verfrissende wijn, doordrenkt met mineraliteit maar ook met fris gezouten botertonen en gekonfijte citroenen. Hoewel het zich in het uiterste noorden van de Bourgogne bevindt, tussen Auxerre en Chablis in, torent deze witte wijn van Chalmeau uit boven het gros van zijn soortgenoten. Een uitstekende afdronk completeert het geheel. Perfect geschikt voor aperitiefmomenten, maar ook een voortreffelijke begeleider van visgerechten en oesters. Vergelijkbaar met Chablis. Een minerale dorstlesser.

Het boeket combineert meidoorn- en kamperfoeliebloemen, bergamot en met citrusgeuren. De nabijheid van het Chablis-terroir geeft het een mineraliteit die in harmonie is met de aromatische rijkdommen van deze 2022 vintage.

In het schilderachtige landschap van Bourgogne ligt het verborgen juweel van Chitry. Een gebied dat misschien niet zo bekend is als zijn beroemde buren, maar dat zeker zijn eigen verhaal te vertellen heeft. Hier, tussen glooiende heuvels en charmante dorpjes, gedijen de wijngaarden van Chitry. Chitry is een bestemming voor degenen die op zoek zijn naar verborgen schatten. Met zijn karaktervolle wijnen en betoverende landschappen biedt het een authentieke ervaring die vergelijkbaar is met kostbaardere wijnen uit de Chablis-streek.

Bourgogne Aujourd'hui nummer 174 van Q1 2024 heeft deze als beste van streek bekroond.

d’Aimé 2022 - 16,5 / 20 pnt
Deze cuvée, gevinifieerd op staal en gerijpt in houten vaten, afkomstig van 1,30 hectare van 65 jaar oude wijnstokken die door opa zijn aangepant, onthult prachtige fijne aroma's van gekonfijte citroenen, geel en wit fruit, bergamot en verse boter. Sappige smaak, vol fruit, heerlijk en vol energie. Groot verouderingspotentieel!
Bewaar dit product voor later