2022 Gevrey Chambertin, Vincent Bachelet

00082
€ 55
Côtes de Nuits
Op voorraad
1
Productgegevens

100 % Pinot Noir. Vlezig donker fruit en kersen en coca cola. Een gulle vanille eikenhouten toets, medium+ body en afdronk met ronde tannines. Toplengte. Gemaakt om te ouderen. Over een jaar of 2 zullen de tonen van leer, aarde, champignons, tabac zich verder gaan ontwikkelen. De ultieme vleesbegeleider met de elegantie die we van de Pinot Noir druif gewend zijn, gecombineerd met de vlezige structuur van het hoge noorden. Drinken vanaf 2025 tot 2035. De 13,5% alcohol geeft precies de juiste hoeveelheid structuur aan deze Gevrey.

Gevrey-Chambertin, gelegen in het noordelijke deel van de Bourgondische Côte d'Or, staat bekend als het meest vooraanstaande dorp in de productie van wijn. Met zijn unieke ligging in de uiterste noordelijke regio van de Côtes de Nuits, onderscheidt deze wijnstreek zich door een klassieke stijl die dieper van kleur is, steviger van lichaam en rijker aan tannines dan de meeste rode Bourgognes.

In het verleden kampte Gevrey-Chambertin met onderpresterende wijnen, maar tegenwoordig is de algehele kwaliteit op zijn hoogtepunt. Het heeft het potentieel om uit te groeien tot de meest complete en langlevende Pinot Noir ter wereld. Ontdek de kenmerken van deze unieke wijnstreek, waar traditie en kwaliteit samenkomen.

Een kenmerkende Gevrey-Chambertin onthult in zijn jeugd een heldere robijnrode kleur, die met de tijd evolueert naar diep donker cerise. Aardbei, moerbei, viooltje en rozen vormen samen een boeket van prachtige aroma's. Naarmate de wijn volwassen wordt, komen tonen van zoethout, leer en bont naar voren, vergezeld door game-achtige nuances en subtiele hints van kreupelhout.

In de mond maakt Gevrey-Chambertin indruk met zijn robuuste structuur, zijdezachte tannines en verfijnde textuur. Deze wijnen belichamen alles wat een uitstekende Bourgogne zou moeten zijn: vol, krachtig, rijk en vlezig. Hoewel ze plezierig jong gedronken kunnen worden, zijn ze in de eerste plaats bedoeld om te rijpen, vaak voor langere perioden. Ontdek de tijdloze elegantie van Gevrey-Chambertin en gebruik deze wijnen als de perfecte basis voor het vergelijken van verschillende jaargangen.

Bewaar dit product voor later